Сходи в інтер’єрі вітальні: фото-приклади для вас

Деяких домогосподарок не влаштовують розміри їх вітальні. Їм хотілося б збільшити її площу. Особливо це важливо для батьків з маленькими дітьми і коли очікується поповнення сімейства.

Існує чимало способів вирішення цієї проблеми. Ось два приклади. Для вітальні і передпокою зазвичай виділяють різні приміщення. Але якщо між ними великий прохід, їх можна обладнати так, що вони будуть виглядати як єдиний салон. Або, якщо є можливість, до передньої можна додати простір сходової площадки.

Сьогодні на окремому прикладі ми покажемо, як ця задача вирішена дизайнером в одній багатодітній родині.
Порада: не дозволяйте розмірами кімнати визначати стиль дизайнерського оформлення.

Коли дизайнер Букінгемський з Buckingham Interiors + Design розробляв проект, клієнтка висловила своє головна вимога. Вона хотіла, щоб все було барвистим, але не занадто жіночним, тому що мріяла перетворити старий будинок в оазис для своїх хлопчиків.

Оформляти інтер’єр маленької вітальні проектувальник почав з килима, який сподобався замовниці. Він немов твір сучасного мистецтва на підлозі.

Майстер дизайну намагався всі предмети – кольорові плями інтер’єру – розмістити рівномірно. У клієнтки вже було два дивана: велюровий сірий і шкіряний чорний. У такій же тональності журнальний столик з металу і скла.

На видному місці проектувальник поставив два крісла з високими яскравими спинками. Оббивка їх сидінь в поєднанні з вазою на столі – це сплески помаранчевого і коралового, які ще більше врівноважують колірної декор.

  • Журнальний столик: Wayfair;
  • диван: від Roche bobois;
  • крісла: Нуар

Дизайнер не байдужий до аксесуарів і використовує їх колірну палітру, щоб додати приміщенню неповторну індивідуальність. Хромовані полиці біля входу заставлені скриньками, скульптурними фігурками та іншими милими серцю предметами.

Великий вхід в будинок займав багато простору – використовувався нераціонально. Спеціаліст його змінив, обладнавши гостинний куточок, де приємно посидіти з чашкою улюбленої кави.

З іншого боку від вхідних дверей обладнаний куточок школяра з просторим еркером. Виконавець проекту поставив довгий вигнутий стіл, за яким хлопчики виконують домашні завдання. Звертає увагу оригінальна люстра.

Все в будинку проектувалося з розрахунком збільшення сімейства. За твердженням дизайнера, виконавцю проекту необхідно знати про те, що жіноче непостійність (жарт) може привести до зміни складу сім’ї, яке необхідно передбачити в проекті оформлення житла.

Матеріал люб’язно надала Mary Jo Bowling